Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Piknikre fel!
  2014-08-19 22:38:54, kedd
 
   
  Piknikre fel!

A nyár megannyi csodája között ott rejtezik a piknik is, amelyhez semmi másra nincs szükségünk, csak egy nagyobb takaróra, egy takarónyi árnyékra a füvön és egy kosárnyi finomságra. Már csak az a kérdés, hogy mit rejtsen az a kosár.

A piknikezés természetesen nem csak ilyen idilli alkalmakkor képzelhető el, hanem egy strandolás vagy épp egy nagyobb kirándulás alkalmával is hasonló módon készülünk össze, hogy napközben finomat adjunk a családunknak.






A legromantikusabb és legegyszerűbb kikapcsolódás a piknik - és tökéletes feltöltődés!

A piknik - amennyiben nem szolgák hadával indulunk neki - jó alaposan végiggondolt, ügyesen átkomponált fogások sora, amelyeknek bírniuk kell az utazást - és adott esetben a meleget is.

A pikniknek ettől természetesen még nem csak szendvicsekről kell szólnia. Sőt, a szendvics csak egy lehetőség a sok közül, és nem is akármilyen szendvicsekkel rukkolhatunk elő.

Ha a fogások teljességét szeretnénk, akkor a piknik is indulhat egy jó levessel, pontosabban nyugodtan pakolhatunk termoszba olyan hidegen fogyasztható italokat, amelyek akár levesnek is tekinthetőek. A nyár kedvelt hideg levesei közül ilyen a gazpacho vagy a hideg uborkaleves, de alapvetően egy ügyesen ízesített gyümölcsleves is jó bevezetés lehet. Ha közelben piknikezünk és a hűtés sem okoz problémát, akkor nyugodtan készíthetünk tejszínes krémlevest, egyébként érdemes önmagával sűríteni a levest.






Piknik = pihenés! Együtt vagyunk, eszegetünk, hevergészünk, játszunk, a természetben vagyunk :)

A nyári piknikek fontos eleme a folyadék-utánpótlás, amit nem csak levessel oldhatunk meg, hanem különféle limonádékkal is, amiknek az alapkarakterét megadhatjuk különféle szörpökkel, amihez már csak némi citromlé, narancslé, citromfű vagy épp menta dukál, s kész is a hűsítő limonádé. A limonádén kívül különféle facsart gyümölcs- és zöldséglevek, turmixok és smoothie-k, esetleg házi jeges tea is része lehet a kínálatnak. A gyümölcsök és zöldségek nem csak préselt formában vagy levesként lehetnek jelen, hanem önmagukban, vagy akár valamilyen saláta formájában is.

Hosszabb kirándulás esetén érdemes a salátát alkotóelemeiben magunkkal szállítani, és csak a helyszínen összeboronálni, így a különböző zöldségek nem veszítik el az állagukat, nem töppednek, fonnyadnak össze. Ugyanez a helyzet a szósszal és a különféle öntetekkel, azokat is érdemes inkább kisebb kiszerelésben magunkkal vinni, és a saláta összeállításakor hozzáadni az ételhez.





Ha több család megy együtt, mindig izgalmas, mit hoz a másik, így sokféle finomság kerül terítékre - vagyis a pokrócra

Ha egy nagyobb adag jóféle salátát helyezünk a piknik középpontjába, vihetünk hozzá előre főzött tojást, kolbászt vagy bármilyen más füstölt, a hosszabb hűtőmentes időszakot is jól bíró húskészítményt. A szendvicsek mellett vagy helyett sós kelt tésztákat vagy éppen sós muffint is csomagolhatunk. Ezeket nem csak a saláta mellé kínálhatjuk, hanem készíthetünk hozzájuk kencéket is.

A különféle sós és édes kelt tészták és kevert tésztájú muffinok nem csak a rövid távú piknikekre alkalmasak, hanem kifejezetten jó választást jelenteknek az egész napos strandolásokra is. A kelt tésztáknál a rugalmasabb, jól nyújtható, formálható tésztát tölthetjük különféle szószokkal, felvágottal, készíthetünk afféle piknik pitéket is, fűszeres, magos tekercseket, kifliket, amelyekhez adhatunk grillezett zöldségeket, különböző sajtokat is, de ha nincs kedvünk agyoncifrázni a tésztát, akkor akár pogácsát vagy stanglit is süthetünk.





Egy pokróc, selymes fű és egy kosrányi finomság . nem is kell ennél több!

A sós kevert tészták legjobb formája a muffin. Egyrészt, mert porciózva van, másrészt meg rögvest megoldódik a csomagolás és a tálalás is. A muffinba süthetünk magokat, tehetünk bele apróra vágott zöldségeket (például pritaminpaprikát) vagy apróbb zöldségeket (borsót, kukoricát vagy épp csicseriborsót). Ezen kívül különféle reszelt sajttal is megbolondíthatjuk, belesüthetünk felvágottat, vagy épp hideg sültet kockázhatunk apróra, és az is mehet a tésztába.

A hideg sült egyébként jó választás a piknikre. Az egyben lesütött csirke mellett nyugodtan gondolkodhatunk valamilyen kisebb kiszerelésben is, süthetünk csirkecombokat, vagy akár az egyben sütött karaj, szűzpecsenye szeleteket fogyaszthatjuk magában, de szendvicset is készíthetünk hideg sültekkel.

A sültek mellett ideális választás még a fasírt, amit nem csak olajban kisüthető kis pogácsák formájában készíthetünk el, hanem egyben is kisüthetjük a sütőben. Ezeket a fasírozottakat kedvünk szerint fűszerezhetjük. Készíthetünk magyaros változatot, tehetünk bele különféle zöldfűszereket, de akár keleti ízesítésű változatot is kikísérletezhetünk. A fasírt szintén jó bírja a kiképzést, így a fasírtos zsemle nem csak a strandokon, de a hosszabb túrákon is megállja a helyét.




A különféle krémek nem csak szendvicsbe, de mártogatósnak is remekek

A piknikre különféle kencékkel is készülhetünk. Megint csak hűtés kérdése, hogy mit érdemes magunkkal vinni, de a csicseriborsókrém (hummusz), a padlizsánkrém, a tzatziki jól bírja a strapát, de keverhetünk kedvünk szerint fűszerezett tejfölös, túrós vagy paradicsomos alapú szószt, különféle pestókat, amihez süthetünk grissinit, kínálhatunk tortillát, pitát, naant, bagettet, tortilla chipset vagy épp vékonyra vágott zöldségeket (sárgarépát, uborkát, hagymaszárat, zellerszárat), amit belemárthatunk a krémjeinkbe.

A különféle üdítők mellett borokkal, pezsgővel vagy habzóborral is készülhetünk. A nyári szezonban érdemes a különféle fröccsöket is kipróbálni, nagyon kellemes, üdítő és nem száll a fejünkbe még a nagy melegben sem. De ugyanígy remek alternatíva lehet a könnyű sörös, citromos ital, az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Radler is.





A vízpartra is érdemes vinni finomságokat, főleg ha egész napra kitelepülünk

Desszertek szempontjából a nyár maga a Kánaán, hiszen sokféle gyümölcsös sütemény közül választhatunk, de érdemes szem előtt tartani, hogy könnyen szállítható, kevésbé nyomódó és nem habos desszert való piknikre vagy kirándulásra. A bedobós piskóta mellett készíthetünk réteseket, amelyekből akár sós változatokat is süthetünk. A korábban említett kelt tésztás édességek közül a klasszikus kakaós csiga és bukta is jó megoldást jelent, ez utóbbi talán az egyik legstabilabb melegtűrő sütemény, főleg ha jó minőségű, sűrű lekvárral töltve készítjük.

A tartalmasabb sütemények mellett különféle kekszeket és cookie-kat is süthetünk, készíthetünk vajas kekszet, csokis puffancsot, diós linzert vagy bármilyen más apró rágcsálnivalót. Ezeket a kekszeket jól variálhatjuk, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk csonthéjasokkal, de sósra hangolva akár a mártogatósokhoz is kínálhatjuk.
Húspogácsa gazdagon

Hozzávalók:
12,5 dkg húsos szalonna
50 dkg darált sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg tejben feláztatott kenyér
3 egész tojás

bors
borsikafű
chili

Elkészítés: A szalonnát és a hagymát alaposan megpirítom, s amíg pirul, addig beáztatom a kenyeret. Majd az egészet összeöntöm a hússal, ráütöm a tojásokat és jól megfűszerezem.
A muffinformát egy kevés zsírral kikenem, beleadagolom a masszát, majd 200 fokon szép barnára sütöm.
Szupergyors padlizsánkrém

Hozzávalók:
1 db közepes padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma

frissen őrölt feketebors

Elkészítés: A padlizsánt félbevágom, majd a tűzhelyen addig sütöm, amíg kívül-belül is jó alaposan meg nem sül. Ezután a csónakokat egy nagyobb tányérba teszem, és lefedve a mikróban 500 watton 4-5 percig sütöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a padlizsán húsát a héjából kikanalazom, és egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a fokhagymát és az olívaolajat, botmixerrel alaposan összedolgozom. Végül óvatosan sózom és borsozom. Hűtve kínálom.






WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: legromantikusabb, összeállításakor, pritaminpaprikát, csonthéjasokkal, gondolkodhatunk, mártogatósokhoz, alkotóelemeiben, összeboronálni, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk, zöldfűszereket, szendvicsekről, csicseriborsót, szendvicsekkel, húskészítményt, fasírozottakat, csirkecombokat, belemárthatunk, fogyaszthatjuk, alapkarakterét, népszerűségnek, strandolásokra, csomagolhatunk, rágcsálnivalót, kikapcsolódás, természetesen, legegyszerűbb, kiszerelésben, középpontjába, választhatunk, padlizsánkrém, mártogatósnak, megfűszerezem, belesüthetünk, gyümölcsleves, összedolgozom, nyár megannyi, nagyobb takaróra, takarónyi árnyékra, kosárnyi finomságra, piknikezés természetesen, strandolás vagy, nagyobb kirándulás, piknik –, pikniknek ettől, szendvics csak, fogások teljességét, nyár kedvelt, gazpacho vagy, hideg uborkaleves, ügyesen ízesített, természetben vagyunk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Kövesd a cowboyt!  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Kövesd a cowboyt!  Kellemes délutánt kívánok  Ágai Ágnes – Csendélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mindig jusson idő nevetni  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Rátalálsz  Facebookon kaptam Annuska bar...  s immár én is felragyogva, ért...  Png ház  Zilahy Lajos gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Idő  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Akarat  Png ház  Szívem  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A sors  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete-erdő desszert  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Soha ne kedvezz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A sors  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Makszim Gorkij gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
nyár megannyi, nagyobb takaróra, takarónyi árnyékra, kosárnyi finomságra, piknikezés természetesen, strandolás vagy, nagyobb kirándulás, piknik &#8211, pikniknek ettől, szendvics csak, fogások teljességét, nyár kedvelt, gazpacho vagy, hideg uborkaleves, ügyesen ízesített, természetben vagyunk, nyári piknikek, alapkarakterét megadhatjuk, hűsítő limonádé, limonádén kívül, salátát alkotóelemeiben, helyszínen összeboronálni, különböző zöldségek, különféle öntetekkel, saláta összeállításakor, nagyobb adag, piknik középpontjába, hosszabb hűtőmentes, szendvicsek mellett, saláta mellé, rövid távú, egész napos, kelt tésztáknál, kosrányi finomság, muffinba süthetünk, hideg sült, egyben lesütött, egyben sütött, sültek mellett, fasírozottakat kedvünk, fasírt szintén, fasírtos zsemle, hosszabb túrákon, különféle krémek, piknikre különféle, különféle üdítők, nyári szezonban, különféle fröccsöket, nagy melegben, könnyű sörös, nyár maga, bedobós piskóta, korábban említett, klasszikus kakaós, egyik legstabilabb, tartalmasabb sütemények, hagymát alaposan, egészet összeöntöm, kevés zsírral, padlizsánt félbevágom, tűzhelyen addig, nagyobb tányérba, padlizsán húsát, héjából kikanalazom, keverőtálba teszem, legromantikusabb, összeállításakor, pritaminpaprikát, csonthéjasokkal, gondolkodhatunk, mártogatósokhoz, alkotóelemeiben, összeboronálni, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk, zöldfűszereket, szendvicsekről, csicseriborsót, szendvicsekkel, húskészítményt, fasírozottakat, csirkecombokat, belemárthatunk, fogyaszthatjuk, alapkarakterét, népszerűségnek, strandolásokra, csomagolhatunk, rágcsálnivalót, kikapcsolódás, természetesen, legegyszerűbb, kiszerelésben, középpontjába, választhatunk, padlizsánkrém, mártogatósnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1679
  • e Hét: 16551
  • e Hónap: 30456
  • e Év: 160163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.